Top

John Baldwin Marr - De Elfde Plaag,

  •  John Baldwin Marr - De Elfde Plaag,
3,50
per stuk

De Elfde Plaag, John Baldwin Marr. Paperback 406 pag. Thriller

Een van de meest huiveringwekkende aspecten van De elfde plaag is hoe snel de auteur je ertoe verleidt de gruwelen die hij ten tonele voert te geloven. Het verhaal ontvouwt zich in een ijzingwekkend nuchtere toon, zit vol met wetenschappelijke details Lees en huiver.' Lorenzo Carcoterra,auteur van Sleepers

De elfde plaag

Ooit nachtmerries gehad over atoomterrorisme? Dan krijg je vanaf nu slapeloze nachten van een nieuwe, angstaanjagende, uiterst reële en ongrijpbare vorm van terreur. het bioterrorisme.

Een grote zwerm schijnbaar onschuldige bijen valt toeristen aan en doodt er twaalf.. Twee kinderen worden getroffen door een mysterieuze ziekte en sterven een gruwelijke dood. Te laat herkent men de symptomen van een van de meest dodelijke virussen ter wereld: anthrax.

Ten einde raad roepen de ouders van een van de slachtoffers de hulp in van Jack Bryne, vermaard viroloog en oprichter van ProMED, een internationaal medisch computernetwerk. Hij stuit al snel op een even onthutsende als ongelooflijke waarheid: een psychopaat laat de tien bijbelse plagen herleven door middel van bioterrorisme. Hij zet micro-organismen in als onzichtbaar, dodelijk en onoverwinnelijk vernietigingswapen. En schijnbaar willekeurige mensen zijn daarvan op bloedstollende wijze het slachtoffer.

De FBI vindt het verdacht dat Bryne zoveel weet. Zijn jeugd tijdens de Tweede Wereldoorlog in een Japons krijgsgevangenenkomp, waar geëxperimenteerd werd, met dodelijke biologische wapens, zou iedereen waanzinnig maken. Is Bryne niet zelf het brein achter de dodelijke plagen?

Onder hoogspanning probeert Bryne de psychopaat te traceren, voordat alle bijbelse plagen zijn volbracht en de aarde voorgoed in duisternis zal zijn gehuld. En dan moet de elfde plaag nog komen...

Achter de naam John Baldwin Marr gaan twee auteurs schuil. De eerste, John s. Marr, was jarenlang directeur en hoofd epidemiólogie van het instituut voor volksgezondheid in New York. Hij is mede-oprichter van de internationaal vermaarde internetwebsite plaquescape.com.
John Baldwin is freelance auteur.

NBD|Biblion recensie
Dit is het debuut van epidemioloog John Marr en freelance schrijver John Baldwin. Zij vertellen het verhaal hoe een waanzinnige wetenschapper de 10 Bijbelse plagen -plus één extra- op de mensheid loslaat. Het is aan vermaard, maar controversieel viroloog Jack Byrne om met name Manhattan te redden. Epidemioloog Marr weet duidelijk waar hij over spreekt; in het boek staat erg veel wetenschappelijke informatie over toxicologie, bio-engineering en het verspreiden van virussen. Dat zal menig lezer afschrikken. Wel wordt hierdoor het verhaal aannemelijk en realistisch, en krijgt de lezer het gevoel dat dit bioterrorisme ieder moment werkelijk kan plaatsvinden. De filmrechten zijn al verkocht.


Verwachte levertijd: 1 dagVoorraad: 1
Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code