Top

Wilbur Smith - De Elfde Plaag

  • Wilbur Smith - De Elfde Plaag
  • Wilbur Smith - De Elfde Plaag
5,00
per stuk

Wilbur Smith - De Elfde Plaag ISBN 978902254657
495 blz. paperback

 
Egypte wordt getroffen door een serie plagen die het koninkrijk grote schade toebrengen, maar de ergste moet nog komen: de Nijl houdt op met stromen.
Ergens diep in het onbekende hart van Afrika, daar waar de machtige rivier zijn oorsprong vindt, moet iets catastrofaals gebeurd zijn. De farao is de wanhoop nabij en stuurt Taita eropuit, de enige man die in staat is door te dringen tot de bron van de Nijl en de oorzaak van alle problemen te vinden.
Maar niemand vermoedt welke vreselijke vijand The Warlock ligt op te wachten in dit mysterieuze land aan het einde van hun wereld.

Over de auteur:

Wilbur Addison Smith (geboren op 9 januari 1933 te Broken Hill, Zimbabwe) groeide op in Zuid-Afrika. In 1964 werd hij fulltime schrijver, nadat zijn boek Het goud van Natal (When the Lion Feeds) bijzonder succesvol was ontvangen.
Sinds die tijd heeft hij bijna dertig boeken geschreven die gebaseerd zijn op het research dat hij wereldwijd uitvoert.
Samen bereikten zijn boeken wereldwijd een miljoenenoplage.
Van alle romans die Wilbur Smith schreef, blijken de Afrikaanse en de Egyptische avonturenromans het meest populair. De boeken van Wilbur Smith worden in 26 talen vertaald.
Wilbur Smith woont op de zuidelijke heuvelrug van Kaapstads wereldberoemde Tafelberg in zijn huis 'Sunbird Hill'. Hij bezit ook een kinderboerderij, een appartement in Londen en een eigen eiland in de Seychellen.

 
Recensie(s)
 
Zelfstandig te lezen vervolg op Smith's drie eerdere historische avonturenromans over het oude Egypte: Vallei der Koningen, Het Koningsgraf en Magier*. Na vele jaren afwezigheid keren de magier Taita (inmiddels 156 jaar oud) en zijn trouwe metgezel Meren terug naar Egypte. Het land zucht onder een reeks plagen: giftige, vleesetende reuzenpadden, Nijlwater dat in bloed verandert, enz. Maar het wordt nog erger: de Nijl houdt op met stromen, het land verdroogt. De farao stuurt Taita met Meren en een klein leger op expeditie naar de bron van de Nijl om de oorzaak van alle ellende op te sporen en te vernietigen. Een gevaarlijke en avontuurlijke reis waarbij Taita machtige vijanden, zowel natuurlijke als bovennatuurlijke op zijn pad vindt. Spannende, kleurrijke, historische avonturenroman vol intriges, actie, drama, geweld en romantiek met een mythologisch sausje. Op de binnenzijde van het kaft staat een kaart. Smith (Zambia, 1933) schreef ook een groot aantal populaire avonturenromans over een moderner Afrika zoals de Ballantyne-serie en de Courtney-romans. 


Product is niet meer leverbaar
Voorraad: 0
Reviews (0)
Stuur naar een vriend
@
@